Praktyka w Niemczech dla człowieka z Ukrainy z własnej firmy na platformie VAN DER ELST VIZA

Praktyka w Niemczech dla człowieka z Ukrainy z własnej firmy na platformie VAN DER ELST VIZA

Maj 29, 2019 0 przez Doradca HR

Czy pracownicy ukraińscy z Nasz mają skłonność oficjalnej praktyce w regionach Unii Europejskiej przez Polskę? Dużo twarzy ma takie pytanie, że chętnie jest ubiegać się o własną wizę niż o wizę innego świata z Grupie Europejskiej.

Praca w Niemczech dla pracownika z Ukrainy z naszej firmy na podstawie VAN DER ELST VIZA

 

Zamówienie tymczasowej drodze do Niemiec pracownika własnej firmy na podstawie VAN DER ELST VIZA

Zgodnie z całą zasadą wiza do pozycji w wolnym kraju UE nie daje oferty praktyce w żadnej spośród nich. Oznacza to, że jeśli otrzymasz polską wizę do roli zaś nie będziesz pielęgnował w Polsce, będzie obecne naruszeniem prawa. Tak więc, zgodnie z własną wizą roboczą, można odwiedzić inne kraje UE, tylko taka wiza nie daje uprawniona do oficjalnego stanowiska w nowych krajach UE. Tak a polskie ustawodawstwo nie zezwala na stanowisko w Niemczech w obiektu osiągnięcia wizy roboczej do Polski. To znaczy, po otwarciu własnej wizy roboczej, powinieneś tworzyć w Polsce.

Van der Elst Viza sięga 1994 roku. Zatem przedsiębiorstwa z samego państwa UE mają obowiązek delegować swoich ludzi do obcych krajów w klubie z potrzebą produkcji. Należy pamiętać, że nie całe kraje UE wykorzystują tę rezolucję. Na dowód Niemcy, Austria, Francja, Belgia i Holandia pogodziły się z wolą i wydały takie wizy, a Włochy, Grecja, Luksemburg – nie.

Zamówienie tymczasowej drodze do Niemiec pracownika własnej firmy na podstawie VAN DER ELST VIZA
Zamówienie tymczasowej drodze do Niemiec pracownika własnej firmy na podstawie VAN DER ELST VIZA

Polska spółka, w której tworzy obywatel Ukrainy, zatrudnia zatrudnionego na wycieczkę służbową (do pracy / oferowania usług). Należy zauważyć, że proste delegowanie pracownika przez lokalną firmę do Niemiec nie podlega procedurze Van der Elst. Człowiek jest oddawany do wykonywania określonej praktyki w Niemczech (konieczność produkcji). Termin, na który może stać oddelegowany, nie może przekraczać 3 miesięcy.

Ponieważ polska wiza pewno żyć założona: – przez 180 dni (na podstawie rejestracji przez pracodawcę wniosku o zatrudnienie osoby); – od 1 roku do 3 lat (zezwolenie na produkcję opublikowane przez Terytorium Województwa), widać, że po otrzymaniu sześciomiesięcznej polskiej wizy służbowej (wydawanej raz w roku) w charakterze odbycia podróży służbowej do Niemiec w ruchu roku, będzie ważna jedynie 3 miesiące.

Głównym warunkiem takiej dróg jest porozumienie między własną spółką i jednostką w Niemczech. Aby przeprowadzić taką podróż służbową, pracownik musi wziąć dodatkową wizę – „Van der Elst Visa”.

Po otrzymaniu wizy Van der Elst, musisz złożyć wniosek do biura wizowego Ambasady Niemiec w Stolicy, jakie stanowi Departamentem przyjmującym wnioski o wizę z całej Nasz.

By zdobyć dodatkową wizę, „Van der Elst Visa” jest odpowiedzialna do przedłożenia dokumentów, wśród których istotne są: danie na rzecz w Polsce, karta ubezpieczenia od następstw nieszczęśliwych wypadków medycznych, umowa pomiędzy firmami polskimi i niemieckimi, pisemne potwierdzenie harmonizacji warunków pracy między niemiecką firmą oraz delegowany człowiek a wyjątkowi.

Należy też zauważyć, że ambasada zastrzega sobie moc do życzenia dodatkowych dokumentów.

źródło artykułu: Praca w Niemczech dla pracownika z Ukrainy VAN DER ELST VIZA